Руският президент Владимир Путин направи обръщение към руснаците, информира Нова тв.

...
Руският президент Владимир Путин направи обръщение към руснаците, информира Нова тв.
Коментари Харесай

Владимир Путин обяви частична мобилизация в Русия


Руският президент Владимир Путин направи послание към руснаците, осведоми Нова тв. В него той разгласи частична готовност на популацията. Това значи, че тя важи единствено за руснаците от ресурс и най-много тези, които имат опит. Путин акцентира, че преди да заминат на фронта, за тях ще има спомагателна военна подготовка. Руският президент сподели още, че задачата му е да освободи региона на Донбас и че множеството хора в района не желаят да се върнат към това, което той назова „ игото “ на Украйна.
„ Считам за належащо да поддържа предлагането на Министерство на защитата и Генералния щаб за провеждането в Руската федерация на частична готовност. Повтарям, става дума за частична готовност ”, разгласи още при започване на изказването си съветският държавен глава. В телевизионното си изказване той съобщи още, че е подписал декрет, а мобилизационните мероприятия стартират през днешния ден. Путин добави, че по този начин пази съветските територии, а Западът е минал всевъзможни граници и желае да унищожи страната. 
Причината, която уточни президентът на съветската федерация, е „ застраховане на сигурността на хората в освободените територии в източната част на Украйна ”. Путин разгласи още, че Луганск е изцяло очистена от неонацисти, а боевете в Донецк не престават. Президентът на Русия сподели още, че тя има доста оръжия, с цел да отговори на това, което той назова западни закани, и акцентира, че не блъфира.

Във вторник Държавната дума на Русия одобри закон, който включва в съветския Наказателен кодекс понятията " готовност ", " военно състояние ", " военно време ", а също по този начин и санкции за дезертиране и непринудено предаване в плен.
Руският министър на защитата Сергей Шойгу сподели, че в границите на оповестената частична военна готовност в страната на военна работа ще бъдат призовани 300 000 души, съобщи ТАСС.
„ Разполагаме с голям мобилизационен запас от хора, които са отслужили - такива, които имат военен опит и военна компетентност. У нас те са съвсем 25 милиона. По този метод разбирате, че тази готовност е частична - едвам 1 % или малко повече, 1,1 % от общия мобилизационен запас ”, означи съветският министър на защитата в изявление за телевизия „ Россия-24 ”. Шойгу съобщи също, че загубите на Русия в хода на войната в Украйна са близо шест хиляди души.
„ Не мога да не кажа, от дълго време не сме говорили за това, за нашите загуби. Нашите загуби в хода на специфичната интервенция възлизат на 5 937 души ”, сподели министърът.

/>
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР